SHIFTing

FEEL THE CHANGE YOU WISH TO SEE

van stress naar flow

Van weerstand naar creatie

Stop met vechten tegen wat is, zodat je kunt creëren wat kan zijn

 

ZONDER ACCEPTATIE, GEEN ECHTE TRANSFORMATIE

“Maar Ingrid, je accepteert de wereld niet zoals die is”, verzuchtte Terryann terwijl ze me doordringend aankeek. Het was 2008. Ik zat in n Breakthrough Training, één van de life sciences van het BodyTalkSystem, in Singapore, waar ik toen woonde. Terryann had me zojuist door de 7 stappen van het proces geleid en we waren bij het punt aangekomen waar ik door zou moeten breken. Ik wachtte maar op dat gouden inzicht dat me iets nieuws ging laten zien, waardoor alles op zn plek zou vallen en ik eindelijk die doorbraak naar geluk en rust in mn hoofd en lijf zou maken….

Maar ze vertelde me niets nieuws…. Alle inzichten die ze me gaf over mij, de patronen die naar boven kwamen, die kende ik al!

Ik moet haar steeds hopelozer hebben aangekeken. Ik snakte zo naar DE oplossing voor mijn lijden, HET inzicht waarmee ik me zou kunnen bevrijden uit mijn eigen interne oorlog, een quick fix die NU verlichting zou brengen… maar het kwam niet.

Uiteindelijk keek ze me doordringend aan en zei: “Ingrid, you can’t accept the world as it is”…

Het werd doodstil, alsof iedereen z’n adem inhield. Ik keek vertwijfeld om me heen, op zoek naar blikken van verstandhouding die zouden zeggen: “tuurlijk kunnen we de wereld niet accepteren zoals die is. Welk mens met enigszins verstand in zn kop kan die wereld nou accepteren zoals die is? Toch?”

Maar het bleef stil.

De enige blikken die naar me keken waren op zn best verwachtingsvol en medelevend, alsof ik daar ter plekke zou gaan staan en opgelucht zou roepen… “oooooooh, natuurlijk, ik hoef alleen maar de wereld te accepteren zoals die is…. “ Ik wilde wel wegrennen uit die vreselijke wereld, snakkend naar n plek waar die beter was, maar het voelde alsof ik nu voor n muur tot stilstand was gekomen. Ik kon geen kant op. De tranen sprongen in mijn ogen en stroomden over mn wangen en plots leek het alsof de tijd vertraagde.  Langzaam voelde ik de spanning uit mijn lichaam glijden. Misschien wel voor het eerst sinds jaren, gaf ik me over

Die nacht voelde ik van alles in mijn hoofd “borrelen” en een paar dagen lang leek het alsof er van alles aan het verschuiven was van binnen. Later begreep ik dat ik had gevoeld hoe er letterlijk nieuwe verbindingen werden gemaakt tussen mijn neuronen in mijn hersenen. Net als een update voor een computer! Fascinerend! Er had een enorme SHIFT plaatsgevonden in mijn energie, waarbij ik langzaam begon te begrijpen dat het vechten tegen of het ontvluchten van, net als het fixen of controleren van iets dat ik niet wil, het alleen maar erger maakt, en dat acceptatie van wat is, de deur juist open zet naar wat kan zijn. 

Het eerste zaadje voor de shifts die ik in de jaren hierna zou ervaren was geplant.

 

Accept. Learn. Let go. That’s ALL 

SHIFTING

SHIFTING: Changing, especially unpredictably.

In mijn persoonlijke zoektocht naar GELUK ontdekte ik dat geluk niet iets is wat je kunt bereiken, maar EEN MANIER VAN ZIJN.

Die manier van FLOW waarbij je in staat bent om je over te geven aan dat wat je op dit moment niet kunt veranderen; waarin je je VEILIG en VRIJ  voelt om te creëren wat wel mogelijk is; en je kunt VOELEN wat het verschil is tussen die twee. Als je in flow leeft, geef je emoties en stress de ruimte, zodat je je behendig door deze golven in het leven heen kunt sturen, en weet je dat de kalmte altijd weer terugkeert.

Geluk begint bij jezelf, op het moment dat je ervoor kiest om zelf 100% verantwoordelijkheid te nemen. Dat is niet altijd makkelijk omdat je vaak onbewust jezelf tegenwerkt. Het SHIFTing proces helpt je de belemmerende patronen en overtuigingen (die je ooit (onbewust) hebt ontwikkeld om jezelf te beschermen, en die je nu in de weg kunnen staan)

– op te sporen

– los te laten

– en om te zetten in nieuwe mogelijkheden. 

Zodat je vrij bent om te zijn wie je echt bent: de enige echte geweldige JIJ! Als je je echte JIJ laat stralen, sta je in je volle potentieel. Als je in die oerkracht staat en van daaruit beweegt, dan maak je de weg vrij om relaxter in het leven te staan EN meer te bereiken. We leven niet meer in een wereld van of/of. Het tijdperk van en/en is aangebroken. Het is tijd voor co-creatie en geluk voor iedereen. De enige die ons nog tegenhoudt, zijn wezelf. 

Ik hoop dat het delen van mijn shifts anderen inspireert om het SHIFTing proces te gebruiken en hen helpt om dit proces makkelijker en vooral lichter en leuker te maken. Het is misschien wel een eindeloos proces, een onderdeel van onze ontwikkeling als mens. De kunst is dan ook niet om het proces perfect te beheersen, dan wel om dankzij het proces steeds ontspannener met veranderingen en uitdagingen in het leven om te gaan. Zachtheid en humor zijn factoren die van het proces je grootste vriend kunnen maken. 

Als ik vrij ben om IK te zijn, en jij vrij bent om JIJ te zijn, zijn we samen vrij om WIJ te zijn. Dan wordt creëren cocreatie, en samenzijn vanzelf geluk.  

Click Here